Nya tv-serier på HBO Nordic i september 2020

Av | augusti 20, 2020

 Tipset om HBO Serir kommer från Streamingcentrum.se

Sugen på nya serier, nya säsonger av gamla serier eller en klassisk långfilm? Här finns samtliga premiärer och nyheter i datumordning på streamingtjänsten HBO Nordic under september 2020.

Nya tv-serier på HBO Nordic i september 2020

4 september – A P Bio

När den avskedade filosofiprofessorn från Harvard, Jack Griffin, förlorar sitt drömjobb tvingas han återvända till Toledo i Ohio och jobba som biologilärare på high school. Snart inser han att han har skolans smartaste elever och bestämmer sig för att dra nytta av det. Alla tio avsnitt av säsong tre finns tillgängliga på premiärdagen. Missa inte erbjudande prova HBO gratis.

13 september  – Stage 0

De spanska skådespelarna Irene Escolar och Bárbara Lennie står bakom den nya antologiserien Stage 0. Serien innehåller sex avsnitt från prestigefyllda författare och filmskapare, det är ett unikt projekt som blandar olika discipliner för att skapa en exceptionell sammansmältning mellan scenkonst och audiovisuell konst. 

15 september – We are who we are

Den Oscarsnominerade regissören Luca Guadagnino är tillbaka med en helt ny tv-serie som följer två amerikanska ungdomar på en militärbas i Italien. I centrum står de två tonåringarna Fraser och Caitlin som brottas med klassiska tonårsproblem som vänskap, kärlek och identitet.

15 september – The third day

Jude Law och Naomi Harris spelar huvudrollerna i dramaserien ”The third day”, som utspelar sig på en mystisk ö utanför den brittiska kusten.

27 september – Patria

Spansk dramaserie som berättar historien – över tre decennier – om det spanska Baskien som hotas av ETA:s separatistterrorism. Serien följer två familjer som kommer att befinna sig på motsatta sidor av den våldsamma konflikten. 

28 september – Fargo, säsong 4

Noah Hawley kommer tillbaka med en fjärde säsong av den hyllade tv-serien. Den nya säsongen kommer att ta sig an organiserad brottslighet och stoltserar bland andra med Chris Rock i en av huvudrollerna, som maffiabossen Loy Cannon.

Läs allt om Streaming tjänsten HBO Nordic

HBO Nordic filmer september 2020

1 september – 2 days in Paris

Det amerikanska paret Marion (Julie Delpy) och Jack (Adam Goldberg) åker till Paris och hälsar på hos Marions föräldrar i två dagar. Jack, som inte förstår ett ord franska, känner sig direkt malplacerad. Det blir inte bättre av att Marions gamla pojkvänner, som visar sig vara många, dyker upp överallt. Fransk-tysk dramakomedi. 

1 september – 2 days in New York

Marion (Julie Delpy) har gått ifrån sin tidigare pojkvän och flyttat till New York där hon bor med deras barn och sin nya kille Mingus (Chris Rock). Deras förhållande sätts verkligen på prov då Marions franska familj kommer på besök och tillfälligt flyttar in i deras lägenhet. Fransk-tysk romantisk komedi. 

1 september – Bethlehem

Krigsdrama från Israel, som berättar historien om det komplexa förhållandet mellan en israelisk underrättelsetjänsteman och hans tonåriga palestinska informant. 

1 september – Bluebird

En iskall dag i januari missar skolbussföraren Lesley att en liten pojke somnat längst bak i bussen. Hans ensamstående mamma befinner sig i ett alkohol- och pillerrus och tror att mormodern tar hand om sonen. När han hittas nästa morgon, är kroppstemperaturen nere på en grad över döden. Stadens invånare delas i två läger när skulden ska utredas.Amerikanskt drama.

1 september – Fish tank

Drama om Mia som är femton år och avstängd från skolan på grund av sitt aggressiva beteende. Hon bor med sin unga ensamstående mamma Joanne och lillasyster Tyler i Essex, England. Hennes liv förändras när hon blir kompis med mammans nya pojkvän Connor, som uppmuntrar henne att utveckla sitt intresse för dans.

1 september – Gomorra

Ur fem synvinklar berättas om den allsmäktiga maffia som styr den fattiga storstaden Neapel. Tungt och grymt, rått och rakt skildras makthavare och underhuggare och det svåra livet på botten. Drama från Italien. Bygger på dokumentärskildringen med samma namn av Roberto Saviano.

1 september – Howards end

Brittisk romantisk dramafilm, belönad med tre Oscars, baserad på E.M. Forsters roman med samma namn från 1910. En berättelse om klassrelationer och skiftningar i edvardianska England. I huvudrollerna ses Anthony Hopkins, Vanessa Redgrave, Helena Bonham Carter och Emma Thompson.

1 september – Den siste kejsaren

Historien om Pu Yi, världens sista Kejsare av Kina. Vi får följa honom från hans födsel och hans korta regerande i den Förbjudna Staden. Hur han abdikerade tronen, hans lössläppta liv och hur han utnyttjades av de invaderande japanerna.

1 september – Mary Shelley

Berättelsen om kärleksaffären mellan poeten Percy Shelley och 18-åriga Mary Wollstonecraft Goodwin, vilket ledde till att Mary Shelley så småningom skrev skräckromanen ”Frankenstein”.

1 september – Orlando

Filmen tar sin början i 1500-talets England, där huvudpersonen Orlando (Tilda Swinton) blir den åldrade drottning Elisabets gunstling. Genom drottningens försorg begåvas Orlando med ett osedvanligt långt liv, ett liv som delvis framlevs som kvinna genom en fysisk metamorfos.

1 september – Pianot

Fransk-australiskt drama om en kvinna och hennes piano och kärlek, erotik och svek. Belönad med två Oscar och Guldpalmen vid filmfestivalen i Cannes. En romantisk 1800-talsskildring inspirerad av den brittiska författaren Emily Brontës roman ”Svindlande höjder”.

1 september – The riot club

Drama från elituniversitetet Oxford där en grupp privilegierade unga män beter sig som svin. Det mesta utspelar sig under en herrmiddag då deras exklusiva herrklubb hyrt in sig på en lantlig pub och super ned sig fullständigt. Stämningen förändras snabbt.

1 september – The selfish giant

Arbor har relegerats från skolan och får med sig mobbade och naiva Swifty på sina strövtåg för att hitta prylar de kan få några pund för hos skrothandlaren. Men när Arbor och Swifty inser att de stora pengarna finns i att kränga stulen koppartråd breddar de sin verksamhet. Brittiskt drama.

1 september – Tyrannosaur

Joseph, en plågad, självdestruktiv man omgiven av våld, finner hopp och räddning i Hannah, en kristen välgörenhetsarbetare. Från början ser han ner på hennes tro och hennes förmodade idylliska liv, men han inser snart att Hannahs liv är allt annat än fridfullt. Brittiskt drama.

1 september – Vinterdvala

Turkiskt drama om en före detta skådespelare som driver ett hotell på toppen av ett berg i Anatolien. Han har höga tankar om sig själv men när vintern kommer och snön och kylan isolerar byn från omvärlden visar det sig att de flesta har anledning att tycka illa om honom. Vinterdvala belönades med bland annat Guldpalmen och var Turkiets Oscarsbidrag.

1 september – The wrestler

Randy Robinson (Mickey Rourke) var på 1980-talet en stor och välkänd professionell wrestlare. 20 år senare arbetar han i en charkdisk och hans wrestlingkarriär är i botten. En hjärtattack tvingar honom att sluta helt. Han misslyckas med två relationer och återgår till wrestling – trots att han riskerar sitt liv. Oscarsnominerat drama.

13 september – Coastal elites

Den amerikanska regissören Jay Roach har skapat en komedi som utspelar sig under corona-pandemin. Serien följer en serie fiktiva karaktärer via webbkameror som alla kämpar med sina stora och små problem under isoleringsperioden i USA. Rollisten inkluderar stjärnor som Kaitlyn Dever, Sarah Paulson, Bette Midler, Dan Levy och Issa Rae.